Liposuction 

Tahmini okuma süresi: 6 dakika 51 saniye

 

Liposuction

 

Liposuction ya da bir diğer ifadeyle bölgesel yağ aldırma, karın, uyluk, kalça ve kollar gibi vücudun belirli bölgelerinden istenmeyen yağların alınmasına yardımcı olan cerrahi bir prosedürdür. Vücut konturunu iyileştirmenin ve özgüveni artırmanın etkili bir yoludur. Ancak yıllar içinde medikal estetikte teknolojik gelişmelerin getirdiği yeniliklerle birlikte geleneksel liposuction yerini daha ileri ve gelişmiş bir yöntem olan vaser liposuctiona bırakmıştır. Bizler de Aktif International hastanelerinde hastalarımıza bu son teknoloji yöntemini sunmaktayız.

Vaser liposuction nedir?

Geleneksel liposuction yağ dokusunu çıkarmak için mekanik emme kullanırken, vazer liposuction ultrason enerjisi kullanır. Ultrason dalgaları yağ hücrelerini parçalar ve daha sonra bu parçalanmış yağ hücreleri çıkarılır. Ultrason dalgaları ile yağ parçalandıktan sonra dalgalı bir görünüm yerine çok daha pürüzsüz bir görünüm kalır. Vaserliposuction hem daha az travmatik olması ve pürüzsüz sonuç elde etmesi hem de daha spesifik alanları hedefleyebilmesi nedeniyle tercih edilmektedir.

Vaser liposuciton, inatçı yağları almanın ve vücut konturunu iyileştirmenin etkili yollarıdır. Doğru cerrah ve uygun bakım sonrası ile güvenli ve faydalı bir prosedür olabilir. Ameliyat olmaya karar vermeden önce farklı bölgesel yağ aldırma türlerini, potansiyel riskleri ve komplikasyonları anlamak önemlidir.

Bu yazımız boyunca liposuction dediğimizde son teknoloji vaser liposuction yöntemini kast ettiğimizi de ayrıca belirtelim.

 

Liposuction

Liposuction

Bölgesel yağ aldırma çeşitleri

Tür Teknik Avantajlar
Geleneksel Yağ hücrelerini emmek için kanül kullanımı Geniş tedavi alanları için etkilidir
Tumescent Salin, anestezik ve adrenalin enjeksiyonu Kanama ve rahatsızlığı en aza indirir
Lazer-destekli Yağın alınmadan önce lazerle sıvılaştırılması Cildin sıkılaşmasını ve hassaslaşmasını destekler
Ultrason-destekli Yağ hücrelerini parçalamak için ultrason enerjisi kullanımı Lifli alanlar ve hassas şekillendirme için uygundur

 

Not: İstediğiniz sonuca en uygun liposuction türünü belirlemek için Aktif International’daki cerrahınıza danışmanız önemlidir. Cerrahınız  tedavi alanı, yağ dağılımı ve bireysel tercihleriniz gibi faktörleri değerlendirerek sizin için en uygun tekniği önerecektir.

Ameliyat nasıl yapılır?

Prosedürden önce, ameliyata uygunluğunuzu belirlemek için kapsamlı bir tıbbi değerlendirmeden geçeceksiniz. İşlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmemeniz için size anestezi verilecektir. Cerrah daha sonra hedef bölgede küçük kesikler açacak ve yağı emmek için bir kanül yerleştirecektir. Prosedür, alınan yağ miktarına bağlı olarak bir ila birkaç saat arasında sürebilir.

İşlemden sonra, iyileşme döneminde kendinize nasıl bakacağınız konusunda size özel talimatlar verilecektir. Biraz şişlik ve morarma yaşayabilirsiniz. Ancak bu şişlik ve morluklar birkaç hafta içinde azalacaktır. Çoğu kişi birkaç gün ila bir hafta içinde işine ve normal faaliyetlerine dönebilmektedir.

Avantajlar

Operasyon elde edebileceğiniz faydalardan bazılarını aşağıda sıralayalım:

1. İyileştirilmiş vücut konturu

2. İnatçı yağlarda azalma

3. Özgüven artışı

4. Geliştirilmiş genel sağlık

İstenmeyen yağları vücudunuzdan uzaklaştırarak daha sportif ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olabilir ve obezite ile ilgili sağlık koşulları riskini azaltarak genel sağlığınızı iyileştirebilir.

Riskler ve komplikasyonlar

Tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi, bu operasyonla ilişkili de riskler ve potansiyel komplikasyonlar vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

1. Şişme, morarma ve ağrı

2. Enfeksiyon

3. Yara izi

4. Cilt konturunda düzensizlikler

5. Kan pıhtılaşması

Cerrah, prosedürü uygulamadan önce olası riskleri ve komplikasyonları size söyleyecektir.

Ameliyatın maliyeti

Operasyonun fiyatı aşağıda listelenen faktörlere göre değişebilir:

1. Gerçekleştirilen liposuction türü

2. Alınan yağ miktarı

3. Cerrahın deneyimi ve uzmanlığı

4. Cerrahi tesisin konumu

Ortalama olarak, ameliyatın maliyeti 2.000 ila 7.000 dolar arasında değişebilir. Bununla birlikte, prosedürü daha ekonomik hale getirmeye yardımcı olmak için finansman seçenekleri mevcuttur.

Aktif International Hospital’da Liposuction

Bölgesel yağ aldırma işlemini düşünüyorsanız, Aktif International Hospital gidebileceğiniz en iyi destinasyonlardan biridir. Son teknoloji tesisleri ve deneyimli cerrahları ile Aktif International Hospital, uygun fiyata dünya standartlarında bakım sunmaktadır. Hastanemizdeki sağlık personelimiz her hasta için kişiselleştirilmiş bakım ve rahat ve stressiz bir deneyim sunmak için sahadadır. Ameliyata ek olarak, Aktif International Hospital bir dizi kozmetik ve tıbbi prosedür sunarak tüm sağlık ihtiyaçlarınız için tek durak noktası haline getirmektedir.

Hizmetlerimiz ve istediğiniz sonuçlara ulaşmanıza nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Aktif International Hospital ile bugün iletişime geçin.

Sık Sorulan Sorular

Liposuction yaptırmalı mıyım?

Bu operasyon için en uygun adaylar, ideal vücut ağırlığında veya bu ağırlığa yakın olan ancak belirli bölgelerde inatçı yağları olan kişilerdir. Eğer siz de benzer bir sorunla karşı karşıyaysanız bu operasyon sizin için de bir çözüm olabilir.

Vazerliposuction ile ne kadar kilo çıkartılabilir?

Ameliyat bir kilo verme çözümü değildir ve büyük miktarlarda yağın alınması için tasarlanmamıştır. Tipik olarak, sadece 10 kiloya kadar yağ alınabilir.

Operasyon sonuçları kalıcı mıdır?

Vaser liposuction yağ hücrelerini vücuttan kalıcı olarak uzaklaştırır. Ancak, ameliyattan sonra kilo alırsanız, vücudunuzda kalan yağ hücrelerinin boyutu artabilir ve bu da vücut şeklinizde bir değişikliğe yol açabilir.

İyileşme süreci ne kadar sürer?

Her kişinin iyileşme süreci kendine özgü olmakla birlikte, çoğu birey ameliyattan sonraki birkaç gün ila bir hafta içinde işe dönmeyi ve normal faaliyetlerine devam etmeyi bekleyebilir. Bununla birlikte, tam iyileşmenin birkaç hafta sürebileceğini anlamak önemlidir. Aktif International’daki cerrahınız, özel ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş ameliyat sonrası talimatlar ve rehberlik sağlayarak sorunsuz bir iyileşme ve optimum sonuçlar sağlayacaktır.

Acı verici mi?

İşlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmemenizi sağlamak için size anestezi verilecektir. İşlemden sonra biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz, ancak cerrahınız herhangi bir ağrıyı yönetmek için ağrı kesici ilaç reçete edecektir.

İşlem vücudun herhangi bir yerinde yapılabilir mi?

Vaser liposuction ameliyatı karın, uyluklar, kalçalar, kollar ve boyun dahil olmak üzere vücudun çoğu bölgesinde yapılabilir.

Operasyon için herhangi bir yaş sınırlaması var mı?

Ameliyat için belirli bir yaş sınırlaması yoktur, ancak bireylerin sağlık durumlarının iyi olması ve ameliyatın sonuçları için gerçekçi beklentilere sahip olmaları gerekir.

Ameliyattan sonra yara izlerim olacak mı?

Kanülün yerleştirilmesi için hedef bölgede küçük kesiler yapılacaktır. Bu kesiler çok küçük olacak ve zamanla solacak, böylece minimum yara izi kalacaktır.

Sonuçlar ne kadar kalıcı?

İşlemden sonra sağlıklı bir kilo ve yaşam tarzı sürdürdüğünüz sürece sonuçlar kalıcıdır.

Vaserliposuction sonuçlarını ne kadar sürede görebilirim?

İşlemden hemen sonra bazı sonuçlar görebilirsiniz, ancak şişliğin inmesi ve tam sonuçların görünür olması birkaç hafta sürebilir.

 

 

Yazar: Aliye Ceyla Özbayoğlu

Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU

Bu ameliyat hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıda listelenen doktorlarımızın web sitelerini ziyaret edin:

Erkan Kural – Liposuction Ameliyatı

Ümran Muslu – Liposuction